Rochie de mireasa mostenita in familie timp de 72 de ani

rochie de mireasa mostenita in familie

8 mirese deja au purtat rochia…

O familie mosteneste aceeași rochie de mireasă de peste șapte decenii. În total, opt mirese diferite au purtat rochia de satin cu guler mandarin, un panou de dantelă în față și în spate și nasturi mici.

Tradiția a început cu Adele Larson, care a purtat acest ansamblu atunci când i-a spus “Da” lui Roy Stoneberg pe 16 septembrie 1950. Adele a găsit rochia la magazinul Marshall Field’s din Chicago și cu siguranță și-a meritat banii.

Julie Frank Mackey (nepoata lui Adele) a discutat despre rochia în cauză în cadrul emisiunii Good Morning America. “A cumpărat-o cu 100,75 de dolari, ceea ce, în ziua de azi, e cam incredibil”, a spus Julie. “Când o vezi de aproape, materialul, satinul și dantela sunt pur și simplu foarte, foarte frumoase și nemuritoare“.

Când Elly Larson (sora lui Adele) se pregătea pentru jurămintele cu John Milton în iunie 1953, a decis și ea să îmbrace rochia. “Când mama ei s-a oferit să meargă la cumpărături pentru o rochie de mireasă, ea a spus: ‘Ei bine, de ce am face asta? O vom purta pe aceasta‘”, a povestit Julie.

În mai 1969, Sharon Larson (mama lui Julie) a urmat și ea exemplul, când s-a căsătorit cu John Frank. “Când am participat la nunțile surorilor mele, aveam 5 și 8 ani, așa că nu cred că m-am gândit prea mult la asta”, a declarat Sharon. “Pur și simplu am presupus că voi purta rochia și nu pentru că mă simțeam obligată să o fac. M-am gândit: ‘Avem o rochie. Voi purta rochia pentru că surorile mele au purtat-o. Mi s-a părut amuzant, un lucru bun de făcut”.

Cu siguranță, a doua generație a continuat să poarte iubita rochie. În 1982, Sue Stoneberg (fiica lui Adele) a îmbrăcat rochia clasica atunci când s-a căsătorit cu Bob McCarthy. “Sunt foarte apropiată de mama mea”, împărtășește Stoneberg. “Suntem o familie foarte apropiată, așa că întotdeauna m-am gândit că atunci când mă voi căsători, voi purta si eu rochia“.

A cincea mireasă care a purtat rochia în cauză a fost Carol Milton (fiica lui Elly) în timpul nunții sale din 1990 cu Lawrence Zmuda. “Când mă gândesc la momentul în care m-am logodit, la sfârșitul anilor ’80, nu m-am gândit nicio clipă să îmi iau o altă rochie decât cea pe care o aveam“, a explicat ea. “Pur și simplu îmi iubeam mătușile, mama și verișoara. A fost un fel de: ‘Port ceea ce purtau ele’. Pur și simplu nu a fost o decizie”.

Un an mai târziu, Jean Milton (cealaltă fiică a lui Elly) s-a căsătorit cu Tom Ellis. Încă o dată, rochia și-a făcut apariția. “Cu un an înainte ca eu și Tom să ne căsătorim, sora mea Carol a purtat rochia și, cred că, planificându-i nunta și știind că o va purta, a intarit ideea că o voi purta și eu”, și-a amintit ea.

Mai recent, când Julie s-a căsătorit cu Tom Mackey în februarie 2013, era de la sine înțeles că va purta rochia. Dar, de data aceasta, ea a decis să o reînnoiască. Julie a făcut să i se adauge un tiv de panglică și un decolteu deschis. De asemenea, ea a accesorizat-o cu un voal făcut manual. “Pur și simplu nu s-a pus niciodată problema”, a spus Julie. “Niciodată nu a fost vreo presiune din partea familiei, dar a fost ceva la care am aspirat și la care am vrut să iau parte.”

Cel mai recent membru al familiei care sa poarte rochia a fost Serena Stoneberg (nepoata lui Adele), când s-a casatorit cu Chris Lipari în august 2022. “M-am simțit atât de fericită și onorată că am putut să o port“, a spus Stoneberg.

Pentru a menține starea rochiei de-a lungul anilor, familia a dus-o la un curățător profesionist. “În momentul în care următoarea generație a început să o poarte, atunci am devenit conștienți că trebuie să o păstrăm“, a precizat Julie. “Așa că mama mea, Sharon, și-a asumat această responsabilitate. Este o croitoreasă foarte talentată, așa că și-a asumat acest lucru.” Familia a vrut, de asemenea, să captureze amintirile legate de rochie, așa că au început “The Bride Book” (Cartea miresei), care este plină de fotografii ale mireselor purtând rochia semnificativă.

Cea mai notabilă parte? Toate aceste opt căsătorii au fost de lungă durată. “Cred că asta face parte din moștenirea rochiei de care fiecare dintre noi a fost atrasă“, a spus Julie. “Ne-a legat pe fiecare dintre noi, pentru că toți prețuim atât de mult familia și tradiția”.

Planifica o Vizionare

Obtine oferta personalizata

Completeaza formularul si revenim cu o oferta conceputa special pentru tine!

Planifica o Vizionare

Obtine oferta personalizata